Elisabeth Melander.se

ELISABETH MELANDER JAZZAPPEAR
Själfullhet, värme och känsla tillsammans med unik improvisationskonst präglar gruppen JazzAppear, där spontanitet samspel och glädje samsas.

Rösten är mitt instrument och som sångare har jag alltid varit öppen för att ge mig på olika genrer och stilar. I JazzAppear utmanar jag mig själv på olika sätt som återspeglar min sång och mitt personliga uttryck, därför föll titeln naturligt också för våra konserters tema … Reflections Of A Voice … som också är titeln på mitt senaste album.

EM JazzAppear Project

ELISABETH MELANDER - vocals
HÅKAN RYDIN - piano
Har en imponerande meritlista och spelat med storheter som Thad Jones, Pepper Adams, David Liebman, Red Mitchell, Etta Cameron, Arne Domnérus m fl. Kanske mest känd som ledare för den den legendariska gruppen Nexus.
GÖRAN SCHELIN - bas
Efterfrågad basist, kompositör och bandledare. 30 år som musiker med turnéer både i Sverige och utomlands. Vann priset ”Jazz i Sverige” 1985 med gruppen Wail. Göran är jazzpedagog och även medlem i Beijbom Orchestra Six.
LARS BEIJBOM - trummor & slagverk
Lars är en gedigen arrangör, kompositör, producent och trumslagare. Efter studier på Berklee tillbaka till Stockholm för ett samarbete med bland andra Red Mitchell. Har senare arbetet med Dionne Warwick och Dee Dee Bridgewater sam ledare för Erling Kroner Big Band.
ANDERS BERGCRANTZ - trumpet / flügelhorn
En av landets främsta trumpetare med hela världen som arena, såväl som gästsolist som med egna grupper. Har givit ut sju egna album och förärats en mängd utmärkelser, bl a Orkesterjournalens ”Gyllene Skiva” 2007 samt SR’s ”Jazzkatten” för bästa svenska jazzmusiker.
INGE PETERSSON LINDBÄCK - tenor / sopransax
Inge är mest känd som musiker och flitigt lanserad solist i Tolvan Big Band där han varit med sedan 1987. Karakteristiskt för honom är hans rytmik, kreativitet sam melodik - en lysande saxofonist på Sveriges jazzhimmel.