Elisabeth Melander.se


BLÅ TONER I DEN BLÅ TIMMEN

ELISABETH MELANDER KVARTETT MED JAN ALLAN
En stämningsfull repertoarblandning där Norrländsk ton, jazz och folkvisa varvas med originalkompositioner. En blå palett av upplevelser och minnen från dåtid till nutid, helt enkelt … ”Blå toner i den blå timmen”

••• Blå toner ny web

”Jan Allans trumpetspel tillsammans med Elisabeth Melander´s sångstämma, skapar magi, helt plötsligt känns det som om jazzen, visan och Norrlands öppna landskap flätas samman till ”ett” (PT)

ELISABETH MELANDER - sång
JAN ALLAN - trumpet
Den legendariske Jan Allan känd för sin personliga ton och sitt vackra melodispel. Han har med personlig melodisk fantasi i kombination med lätt och vig frasering producerat ett stort antal skivor och spelat med ett otal av jazzens storheter. Med stort musikaliskt engagemang har Jan deltagit i orkestrar, kammarensembler och körer, för att med sitt speciella sound bjuda välkända jazzstandards och större verk. Jan fick i jan 2008 ta emot ”Jazzens Hederspris” av Svenska Jazzriksförbundet och 2015 blev han förärad Konungens medalj ”Litteris Et Atibus”, för framstående konstnärliga insatser.
MARTIN BERGGREN - piano
Tillika kompositör och arrangör, en minst sagt mångsidig pianist som inte låter sig begränsas till en genre. Hans briljanta och känslomässiga spel gör att musiken och samspelet alltid hamnar i första rummet. Martin studerade på Musikhögskolan i Malmö för bl.a jazzpianisten Jan Lundgren som kallat honom för en av de mest talangfulla pianister han undervisat.
LARS LUNDSTRÖM - bas
Basist, kompositör och arrangör som har arbetat som professionell basist sedan 1971. Han är frilansmusiker både som klassisk- och jazzbasist och har genom åren spelat med många av välkända musiker, mestadels inom jazzmusiken. Lars tilldelades Harry Arnold stipendiet 2012.