Elisabeth Melander.se


Det här är jag … Elisabeth Melander

Glädjen och lusten att skapa och konstnärligt uttrycka mig har alltid funnits och mitt intresse för musiken, dansen, teatern och konsten har format och berikat mitt liv på ett fantastiskt sätt.

Det har inneburit att jag har varit aktiv inom flera musikaliska genrer, däribland klassisk och modern konstmusik. Som sångerska har jag profilerat mig främst inom jazz, men även soul, gospel, rock och den svenska visan.

Jag har djupa rötter i jazzmusiken. Det är jazzen och den improviserade musiken tillsammans med uppväxtårens inspirationskällor som soul, pop, rock och gospel som gett mig grunden i mitt musicerande. Dörrposten hemma i Boden var min första scen, den har sedan fyllts på av konsertsalar, jazzklubbar, festivaler, kyrkor och andra kulturscener sedan jag var 13 år.

Mitt starka intresse för tvärkonstnärliga möten har jag fått utlopp för både som artist och i arbetet som sångpedagog. Jag har min fasta punkt som lektor vid Musikhögskolan i Malmö där jag undervisar i sång, ensemble, improvisation och sångmetodik. Där startade jag också den första sångutbildningen i landet inom genrerna jazz och rock.

Elisabeths-Signatur