Elisabeth Melander.se

Efter konserten i september 2012 upptäcktes att den långdragna infektionen och de andningsproblem jag haft under hela sommaren var en Mycoplasma lunginflammation.
Det tog hela hösten 2012 att få ordning på mina lungor, så där blev det ett tomt, svart hål.

Jag hade under flera år innan känt att mina stämband inte fungerade fullt ut och jag fick efter många turer veta att jag hade en medfödd defekt på mitt ena stämband.
Det blev flera operativa ingrepp med månader av rehabilitering fram till sommaren 2012, där jag inte kunde hålla mig från att musicera längre, även om rösten inte fungerade 100%. Det kostade mycket oro, energi och kraft, men det blev en jätte härlig sommar med dessa goa´musiker.

I kapp med att lunginflammationen eskalerade krackelerade mina stämband och det ledde fram till att 2013 fick bli ännu ett år av operativa ingrepp, återhämtning och kraftsamlingar. Dessvärre lyckades inte operationen så bra denna gången och på våren 2014 var det så dags igen … jag blev bättre, men inte helt bra. Resterande del av våren och sommaren fick gå i rehabiliteringens och återuppbyggnadens tecken inför den inplanerade första Frälsarkranskonserten ”Med röst, ord och ton som guide genom Frälsarkransen” i slutet av juli.

Det är bara att konstatera; rösten är ett levande instrument.